torsdag 21 april 2011

Caddis larva och glad påsk!

När jag gjorde denna larv så försökte jag fota alla intressanta moment i flugbindningen. Tyvärr så fick jag inte med alla moment jag vill visa i en bra SFS, jag kom in ett skönt flow så jag glömde kameran. Men det kanske blir en eller ett par bilders komplettering någon gång... eller inte. Håll till godo och glad påsk!


Caddis larv
Krok: TMC 5263 stl 12
Tråd: Vit
Stjärt: Strutsherl
Kropp: Latexband/gummiband/handske
Förtyngning: Blytråd (eller annan miljövänlig sort)
Ben: Fasan


Sätt kroken i städet och gör en liten böj på ca 1/3 av krokskaftet från krokögat räknat. Var försiktigt när du böjer kroken så att det inte blir märken i kroken. Den går av lättare då!


Fäst in bindtråden och ett strutsherl där krokböjen börjar. Dra även ut en stump av bindtråden som skall användas som ribbing. Klipp kroppsmaterialet spetsigt och fäst in, jag använder ett latexband men det går likabra med ett tunnt gummiband eller liknande.


Den här flugan skall gå på djupet och därför bygger jag upp en kropp med bly. Detta moment kan göras direkt efter att kroken har böjts.


Vira latexbandet fram mot kroköglan och fäst in. Ribba sedan kroppen och låt strutsherlet ligga på flugans "mage" när flugan ribbas framåt så att det bildas fina segment på kroppen
Latexbandet viks bakåt en bit och 6 fiberstrålar från en fasanfjäder binds in som ben. Antingen binds benen in två och två eller ett ben i taget.
Färga huvudet mörkt.


Det är ju här jag vill få in lite mer bilder....

3 kommentarer: