söndag 13 februari 2011

Gul forsslända

Onsdagens klubbkväll bjöd på intensiv flugbindning där klubblokalen var helt fullsatt och tro det eller ej, det var faktiskt helt knäpptyst en liten stund när alla koncentrerade sig som värst =)
Det är riktigt roligt när alla sitter och binder så koncentrerat på en och samma fluga. Vi band lite drygt 25 gula forssländor som skall gå till våran klubbask som kommer att ligga ute till försäljning strax innan sommaren.

Fram till dess så bjuder jag på en gul forsslända alá Kenneth.
Gul Forsslända
Krok: Mustad R30 stl 14
Tråd: Gul
Stjärt: Ljust tupphackel en bunte på ca 10 strån
Kropp: Smutsgul kanindubbing
Hackel: Fint tupphackel, ginger
Vinge/markör: Polygarn, gärna vit

Fäst in bindtråden och linda en bädd bakåt till där hullingen är. Linda en liten kula med tråden och fäst sedan in stjärt fibrerna som skall vara lika lång som flugans kropp.... ungefär. Se till så att fibrerna spretas ut som en solfjäder, ta hjälp av trådkulan som gör att stjärten pekar uppåt en aning men även kan göra så att fibrerna spretar lättare.

På ca 1/3 av kroppens längd från kroköglan räknat så fäst en bit polygarn in. Jag håller garnet med båda händerna och trycker garnet mot tråden och drar sedan upp garnet och lägger den på krokens ovansida. Sedan gör jag två hårda varv mitt på garnet för att sen linda fast det runt om.


Ett hackel fästs in som bilden visar pekandes rakt upp längs med polygarnet. Linda sedan en liten stam för att enklare kunna vira ditt fallskärmshackel.


När stammen är gjord skall kroppen dubbas lite taperat från baken och framåt. Jag dubbar fram till hackelstammen och tar resten senare.

Vira fallskärmshackelt, 3-5 varv beroende på vilket hackel du har. Inte för mycket och inte för lite varv.


Färdig fluga för Vätterns harrar!

2 kommentarer:

  1. gonna have to give this a try! Great blog, you got a new follower

    SvaraRadera
  2. Superb and splendid, awesome blog I have read from your side on the net. Keep going like this on the net and make us entertained through your blog on the net.

    SvaraRadera