tisdag 16 mars 2010

Tjecknymfen Batch

Ibland är det svårt att hitta på ett bra namn på en fluga men i det här fallet så är det inte svårt. Min svåger är en chokladoholic(hoppas han inte läser detta) och njuter i fulla drag av det bruna guldet. När vi var i Malung hösten 2008 så hade han läst att Snickers var det bästa godiset du kunde äta. Det hade tydligen med GI och annat att göra, nötterna skulle ta ut chokladen och allt var det var..... ja ja gott är det med Snickers och så tyckte även han 2008. Inför höstens Malungsresa, 2009, så hade jag bundit upp några konceptflugor där denna tjecknymfen ingick. Konceptet gick ut på att alla flugorna i serien var bundna med pappret från en Snickers. Det var bl.a. en streamer med fin röd, brun, vit, blå chokladfärgad kropp och sedan något fint hackel på det tror jag och en guldskalle =)

Nog om bakgrunden till denna tjecknymf. Bind den såhär:

 1. Förtyng en krok du gillar
 2. Bind in en remsa från en Snickers
 3. Fäst in en rib, vit tråd har jag använt
 4. Dubba kroppen med chokladbrunt kaninhår
 5. Vik fram plastremsan, fäst in, ribba flugan med den vita tråden
 6. Gör ett litet huvud och lacka sedan ryggen
 7. Fiska och njut med en bit Snickers i mungipan

2 kommentarer:

 1. Nu har han läst det :-) Denna fluga måste vara en riktig "Killer" . jag hade nappat på den direkt. Men hur var det, blev det någon fisk på denna fluga? Kommer ihåg att "Oveflugan" dvs säga min fluga vann vår fisketävling detta år! "Svågern"

  SvaraRadera
 2. Mjooo kanske det att din fruktansvärda fluga vann 1 av deltävlingarna(tävlingen där man får fisk först) men min corixa vann iallafall Oves egna bedömning och det slår det mesta =)

  Om jag ska binda upp en ask med dessa till dig så får du börja tugga choklad nu, till ryggskölden!

  Ha d gött Batchen!
  /Johan

  SvaraRadera