torsdag 4 mars 2010

Epoxy-eye factory

Jojjemensan minsann, det funkar!
Jag fick en idé om att använda ett hederligt gammalt eller nytt hålslag i mina svindyra prismatejper från Biltema. Men vänta.....

Först testade jag mina hobbyfärger, jag gjorde små färgklickar på en spegelbit, detta för att jag skulle kunna skära loss färgen med ett rakblad. Vissa av färgerna funkade perfekt medans en del... inte alls. Det luktade och kladdade men var lite spännande ändå. Mitt i alla färgångor kom jag att tänka på ett hålslag! Testade att slå ett par hål i mina olika tejpbitar och visst blev det runda fina ögon!


Första tejppluttarna målade jag svarta prickar på med en vattenfast penna för att få till pupiller. Men det blev inte helt 100, så jag fick fråga min bättre hälft om hon hade en hålslag för små pärmar eller liknande grejjer i typ A5 format, almanackor etc. Men njetski det hade hon ej, men hon hade en liten fräck tång som jag kan göra pupiller med. Perfekt!Pupillen har jag limmat fast med snabblim på ögat. En liten dutt med limmet och sedan en pupill. Det gör att jag nu kan använda ögat som det är eftersom ögat är en tejpbit, precis som köpeögon =)

Men helt nöjd..... neeee inte riktigt, nu blir det in i epoxydimmornas värld för att se om det går att bygga upp en liten epoxyglob på ögat, som di riktige ögena har.

Limma lugnt!

5 kommentarer:

 1. En riktigt rolig och läsvärd blogg! Fortsätt i samma anda, spännande att se alla nya flugor ta form och idéer för nya material!
  Har du nån bra bindbeskrivning eller bild på någon av dina kuvertfönstertjecknymfer?

  SvaraRadera
 2. Håller med ovanstående kommentar.

  En av de bättre bloggar man kan läsa, befriad från elände, wowwiga saker och inneprylar.
  All heder till dig!

  (dessutom bra och uppfriskande tips för en bindande amatör)

  /Blå Loopen

  SvaraRadera
 3. Oj oj oj!
  Tackar! Roligt att få sådan feedback, det gör att kreativitetstarmen vill hitta på mer. Ska ge tarmen en pilsner just nu men sedan blir det lite mer expoxyögon!

  En av anledningarna till att jag började fundera på att sprida mina tankar var just det där med "wowwiga" saker. Jag gillar funktionella saker som ibland fungerar bättre än de wowwiga och letar därför gärna efter alternativa produkter som passar mig.

  Jag ske se till så att det kommer bild på Kuvertfönstertjecknymf under helgen. Har lite andra nya grejjer också som jag måste få ut här =)

  Stort tack till alla som läser bloggen, skitkul tycker jag!! Fortsätt gärna med det!

  SvaraRadera
 4. Javisst kan vi ta ett fiske o lite käk vid något lämpligt tillfälle. Kanske i baltack så fort isen släppt ska släpa med mig Ulf brandin o Birger Marelius "mannen med trä rullen" Martin Marelis Kent Berg! alla lika goa gubbar.
  mvh jon

  SvaraRadera
 5. Hej Jon!
  Jag ser det som ett löfte!
  Ses i Baltak =)

  /Johan

  SvaraRadera