måndag 6 december 2010

Wiggle Baitfish på mitt sätt

Tjosan vad det blir skräpigt att binda denna fluga!
Har fått tag på en tygbit på dryga metern som ser ut som ett skitstort tomteskägg. Ulf Hagström band sina Wiggle Baitfish på liknande material under fiskemässan i våras(2010) så jag tänkte testa för att se om det går att få ihop något skapligt. Jag är inte nöjd med mina pennor, har för få kulörer i lådan. Flugan vore nog läcker i blå/vita nyanser tror jag.


Någon SFS blir det inte här på bloggen, jag vill hellre slussa er vidare till Ulf Hagströms sida där han har gjort en grym SFS på hur du gör en Wiggle Baitfish och jag gör exakt som han visar...... men inte hjälper det =)

Om jag jämför en Wiggle Baitfish "original" från Ulf med mina flugor så använder han sig av ett mindre glansigt material, mitt tomteskägg glänser lite men det är nog bara bra tror jag, det verkar ge flugan lite extra liv.

2 kommentarer:

  1. Ser bra ut som alltid Johan. Har du provfiskat den ? Är lite intresserad om den "simmar" bättre än en vanlig Epoxystreamer, eller om det mer är en fluga för fiskaren än för fisken ? / Stig

    SvaraRadera
  2. Fiskat? Jag är tvåbarnsfar med asfalt runt mig, hur ska jag kunna fiska då? Men i balja så rör den på stjärten riktigt läckert =)

    Visst är modellen fin att titta på också så man kanske ska binda upp ett gäng sådana....

    /Johan

    SvaraRadera