tisdag 23 februari 2010

Stolt Pappa!

Precis vad jag är, en stolt pappa!

Min äldsta son, 4,5år gammal har vid flera tillfällen stått och tittat bakom min axel när jag bundit flugor. Han har kommenterat färger, former, pärlor och fjädrar och alltid varit en bra källa för positiv feedback när det gäller mina flugor. Hur hemska flugorna än ser ut så säger han att de är fina =)

Eftersom helgens snöoväder, en snöskottandes fru, ett sovandes lilltroll och ett TV-tittande stortroll öppnade upp för lite flugbindning så monterade jag en krok i städet och band en epoxystreamer. När grabben såg det släppte han TV´n snabbt och tittade över min axel igen och tyckte att det var fina flugor jag band. Då fick jag en liten idé.... *Idag min son skall jag lära dig allt jag kan*......... eeeh..... ok lite om grunderna i flugknytning iallafall.

Han fick sätta sig på stolen som vi hissade upp i topp så att hans ben dinglade skönt ett par decimeter ovanför golvet.

- Nu ska du få binda en helt egen fluga, sa jag och monterade in en streamerkrok i stl 10. Jag såg ett leende från öra till öra och förstod att han gillade det redan nu. Jag visade hur bindtråden fästs in och tänkte att det där blir nog klurigt för honom. Men icke sa Nicke han slängde fast tråden och jag hivade snabbt fram lådan med fjädrar och frågade vad han ville ha.

- Den vill jag ha pappa, den är så fin! Han pekade på en påse med röda pärlhönsfjädrar, han gillar rött så det var inte så oväntat.

Jag höll fast en fjäder på kroken och han lindade trådvarv efter trådvarv.
Sedan plockade jag fram en av lådorna med dubbing i, jag valde den med de glittriga sorterna och sa att han får ta vilka sorter han vill av dubbingen eller välja andra fjädrar osv. Han fick välja precis vad han ville och valde en svart glittrande dubbing.

- Nu ska du ta lite av den i taget och snurra runt på tråden, så här... jag visade hur det ska gå till och lät honom fortsätta dubba i små portioner vilket grabben var en riktig hejjare på. Små fina portioner med dubbing som lindas med en pennfattning runt spetsen på trådrullehållaren =)

Flera andra färger väljs och till slut är det färdigdubbat, jag fixar en whip och vi monterar av flugan från städet. Mamma får granska flugan när snöskottningen är färdig och det enda grabben vill är att binda mer =)

- Pappa om jag binder på dagarna så kan du binda på kvällarna när jag har lagt mig, det är väl bra va?

Fluga nr 1 som även skall ramas in heter Torsk ....... nej det är inte JAG som har döpt den
Fluga nr 2 heter Fågel .... och nej det är fortfarande inte jag som döpt flugan
Fluga nr 3 kallar jag K3 tills han har döpt den men kolla in den taperade kroppen =)
Fluga nr 4, K4 här testade jag om han kunde linda hackel runt kroppen efter han dubbat den, ja det var väl inga problem =) Jag fick dock hålla i hacklet när han skulle fästa det bakom krokögat.
- Pappa har du köpt kaninhåret av jägaren som har dödat kaninen?
Flugbindning har väl en baksida.... men min underbara son har fått en egen ask med 4st flugor i som vi definitivt skall testa till sommaren efter att han har visat dom på dagis =) och det skall bli finemang och nej jag har inte träffat jägaren som har dödat kaninen.

4 kommentarer:

 1. ett blivande flugbindningsproffs, måhända??

  Helt fantastiskt!! :-)

  SvaraRadera
 2. Jag har bokat honom till mässan 2033 så vill ni se honom binda Torskar så är ni välkomna då =)

  Är det så att Klingberg eller Ulf Hagström får förhinder till årets mässa så ställer vi givetvis upp och täcker för dom.

  SvaraRadera
 3. Härligt!
  Tradera nästa.


  /Loop Blueline

  SvaraRadera