fredag 4 december 2009

Årets julklapp?

Kan detta möjligtvis vara årets julklapp? Möjligtvis för den som ger julklappen eftersom skillnaden i pris mellan originalet dvs Petitjean´s Magic Tool och en billig variant av Scotchbrite är enorm. Magic Tool kostar vad jag sett runt 350:- och en tvättsvamp kan man nog få gratis om man är snäll eller i allafall 5 svampar för 10:-

En enkel SBS får bli följande:
  1. Kapa en svamp som bilden visar eller i det format som passar dig
  2. Snitta svampen med ett rakblad, inte för djupt, kanske ca 4-5 mm eller djupare om du gör en svamp för större fjädrar.
  3. Måla snitten med en vattenfast penna så att du ser var du har snittat någonstans
  4. Införskaffa en plastklämma för att hålla fast papper. Jag har en klämma för magnettavlor finns olika modeller hos bokhandlarn(där jag hittade min). Varuhus har ofta en stålklämma men den kan vara lite skev i käftarna så att den inte kan plocka upp fjädern från ditt Super Magic Former Cleaning Tool
  5. Börja använda ditt Super Magic Former Cleaning Tool

Ta en CDC-fjäder som du hittar på www.mayfly.se  och stryk fibrerna så att de pekar rakt ut från stammen. Ta fjäderna i båda ändar och tryck ner den i någon av de olika skårorna som du gjort i svampen. Nu skall fibrerna peka rakt upp från skåran i svampen. Därefter tar du din plastklämma och nyper tag i de utstickande fibrerna. Dra ut fjädern och klipp av längs med stammen. Nu har du en plastklämma med CDC-fibrer som du kan dubba en kropp med eller något annat kul.

Fördelen med Super Magic Former Cleaning Tool är att du har 1 verktyg inte 3-4st olika klämmor som följer med Petitjean´s grejjer. Det följer även med några plastklämmor för att nypa åt fjäderstrålarna men det går lika bra med en pappersklämma i plast. Trärullarna som ligger med i förpackningen kan man ersätta av en fin björkkvist eller varför inte överblivna träpluggar från en Billyhylla som de flesta har hemma =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar